Wat moet je weten over ervaringen met datingsites?

Op zoek naar een date

Voor sommigen is het waarschijnlijk geen verrassing dat mensen liegen bij het maken van hun online dating profielen. Maar liefst 53% van de Amerikanen vertelt kleine leugens bij het ontwikkelen van hun online profielen volgens een onderzoek uitgevoerd door het wereldwijde onderzoeksbureau Opinion Matters. In het algemeen hebben vrouwen de neiging om jongere foto’s van zichzelf te plaatsen, terwijl ze beweren dunner te zijn. Ondertussen, hebben mannen de neiging om de waarheid te verfraaien als het gaat om hun carrière en proberen te verschijnen succesvoller dan ze werkelijk zijn.

Online afspraak maken

Uit onderzoek blijkt dat veel mannen die online dating apps gebruiken ervan uitgaan dat vrouwen op zoek zijn naar seks. Maar studies hebben aangetoond dat dit niet het geval is. Zo is de meerderheid van de vrouwelijke gebruikers van Tinder op zoek naar een echte match en niet naar een flirt, ook al heeft de app de reputatie verdiend als “the hook up” app. Volgens informeel onderzoek van de Huffington Post is 60% van de vrouwelijke gebruikers van Tinder op zoek naar een relatie en wil ze geen relatie aangaan. Statistic Brain rapporteert dat slechts 33% van de vrouwen die online dating websites gebruiken zegt dat ze seks hebben op hun eerste date met een online match.

Statistisch gezien duren online relaties niet lang

Volgens onderzoek uitgevoerd door de Michigan State University, hebben relaties die online beginnen bijna 30% meer kans om te stoppen dan relaties die begonnen via een wederzijdse vriend of waar paren elkaar eerst persoonlijk ontmoetten. En voor koppels die elkaar online hebben ontmoet en vervolgens zijn getrouwd, is de kans dat die relatie werkt nog kleiner, met online koppels die drie keer zoveel kans hebben om te scheiden.

Online Dating kan online ontmenselijken

De Vereniging van Psychologische Wetenschappen zegt dat veel mensen online dating behandelen als winkelen. Ze swipen door foto’s op zoek naar de perfecte partner vaak op zoek naar de perfecte partner ontslaan vaak sneller dan ze zouden hebben gehad als ze eerst ontmoette de persoon van aangezicht tot aangezicht. De onderzoekers waarschuwen dat online dating kan je kieskeurig en veroordelend.

Datingsite

Sommige mensen echt zijn het vinden van de liefde online

Volgens het rapport van Statistic Brain’s Online Dating Industry Report is 20% van de geëngageerde relaties online begonnen. Wat meer is, zeggen zij dat 17% van de koppels die het afgelopen jaar getrouwd waren, elkaar ontmoetten op een dating website. Ondertussen, rapporteert het Onderzoekscentrum dat tweederde van de online daters met iemand zijn uitgegaan die zij met iemand werden gematcht. Maar ze vonden ook dat een derde van de mensen die gebruik hebben gemaakt van online dating, nooit echt op een date zijn gegaan.